A román kormányfő várja az angol királyt

Megerősítette Nicolae Ciucă miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, hogy június másodikán Romániába látogat III. Károly brit uralkodó.

Az újságírók azt kérdezték tőle a PNL Országos Politikai Bürójának keddi ülése után, hogy tájékoztatták-e III. Károly király június 2-ára tervezett romániai látogatásáról. Ciucă azt felelte, a látogatás szerepel a kormány napirendjén, de arra nem tudott válaszolni, hogy hány napot tartózkodik majd az országban a brit uralkodó – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Arról, hogy Romániába látogathat június 2-án a frissen megkoronázott III. Károly, már korábban is írt a román sajtó, forrásokra hivatkozva. A G4Media úgy tudta, hogy a brit uralkodó látogatásáról a koronázási ünnepségeken egyeztek meg, amelyen Klaus Iohannis államfő, illetve az egykori román királyi családból Margit és férje Radu vett részt.

III. Károlyt és feleségét, Kamillát május 6-án koronázták meg a londoni Westminster-apátságban, a G4Media szerint a romániai lenne az első hivatalos külföldi útja a koronázása után. Károly már hercegként rendszeres vendég volt az országban, erdélyi kötődéseiről részletesen a Transtelexen olvashatsz.

Kiemelt kép: SAMIR HUSSEIN / WIREIMAGE