A rendőrautó okozhatta a balesetet a Lukoilnál

Fotó: GÁL ELŐD

Február 2-án, kedden reggel 9 óra körül egy rendőrautó és egy fekete Volkswagen ütközött össze a város Felsőboldogfalva felőli kijáratánál, közvetlenül a Lukoil benzinkút mellett.

Az elsődleges vizsgálatok alapján a baleset a rendőrautó vezetőjének hibájából történt, aki a II. Rákóczi Ferenc utcában balra akart fordulni, hogy letérjen, amikor összeütközött a szemből szabályosan közlekedő Volkswagennel, melyet egy 22 éves, Homoródszentmárton községi fiatal vezetett – mondta el Gheorghe Filip Hargita megyei rendőrségi szóvivő. A baleset körülményeit még vizsgálják, az esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően járnak el – tette hozzá.

Egy helyszínen tartozkodó szemtanú szerint az anyagi kár jelentős: a rendőrautó mindkét légzsákja kinyílt, és kitörött a jobb kereke, míg a Volkswagennek az orra rongálódott. A baleset következtében nem történt súlyosabb személyi sérülés, a rendőrautó sofőrjét kórházba szállították, hogy kivizsgálják, beutalásra azonban nem volt szükség – mondta még el Gheorghe Filip.