A quaddal együtt borult a vadászat is (javítva)

Május 21-én 15 óra körül egy közúti baleset miatt riasztották a székelyudvarhelyi rendőrséget az 112-es segélyhívószámon.

A rendőrség által végzett első vizsgálatokból kiderült, hogy egy 72 éves korondi férfi Parajd felé haladva körültekintés nélkül változtatott irányt egy utánfutós quaddal, és összeütközött egy 40 éves Maros megyei férfi motorossal. Az esemény következtében a két sofőr és a quadon utazó 58 éves nő is megsérült.

Egyik sofőr sem volt ittas, viszont a rendőri ellenőrzések során derültek ki érdekességek: megállapították, hogy a quad sofőre semmilyen érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, és vadászfegyver van nála. A férfi fegyvertartási engedéllyel ugyan rendelkezik, de az érvényesítése folyamatban van, ezért a megtalált fegyvert, 11 töltényt, valamint egy távcsövet és egy kést lefoglaltak a jogi helyzet tisztázásáig.

A nyomozást a rendőrség folytatja testi sértés, jogosítvány nélküli járművezetés és nem engedélyezett vadászati ​​kísérlet gyanúja miatt – olvasható a Hargita megyei rendőrség közleményében, amelyen kérésünkre eszközöltek hibakiigazítást.

Azt a részt javították, ahol azt írta eredetileg: a 72 éves korondi férfi autót vezetett, a quadot pedig a 40 éves Maros megyei férfi, illetve hogy utóbbinál találták volna a vadászfegyvert. A hibás jelentésre egy olvasónk hívta fel figyelmünket.

A kiemelt kép illusztráció