A PSD leváltaná a pénzügyminisztert

A Szociáldemokrata Párt (PSD) egyszerű indítványt nyújtott be szerdán a képviselőházban Florin Cîţu (PNL) pénzügyminiszter ellen.

A Cîţu-vírus megfertőzte a gazdaságot című beadványban a kezdeményezők úgy fogalmaznak, hogy „minden más európai országban a politika hátsó ajtaján rúgták volna ki” azt a figurát, aki „egy járvány közepén elmenekül”, és visszaadja kormányfői megbízását az államfőnek, ahogyan azt a jelenlegi pénzügyminiszter tette.

„Romániában Florin Cîţu pénzügyminiszter maradt, kémekkel és földönkívüliekkel harcolt, és miután valamennyiüket legyőzte, és három hét, egy hónap alatt sikerült pontra tennie egy honlapot, megtudtuk, csak egyetlen cég jutott hitelhez ezen a platformon” – hányta fel még ellene Alfred Simonis, a PSD alsóházi frakcióvezetője.

Ludovic Orban miniszterelnök (PNL) alig egy nappal korábban sikeresnek nevezte a kis- és középvállalkozók támogatására létrehozott IMM Invest programot, amelyre a PSD utal. A kormányfő állítása szerint több mint ötvenezer pályázat futott be.

A romániai vállalkozói szférában valóban okozott elégedetlenséget, hogy április elején ugyan beindították a honlapot, már az első napján megomlott a rendszer és hetekig nem volt működőképes.

Agerpres