A polgármesteri hivatal felhívja a figyelmet!

fotó: udvarhely.ro

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalban tartotta szerda reggeli rendkívüli ülését a helyi Katasztrófavédelmi Bizottság. A tanácskozáson a jelenlegi rendkívüli helyzetre való tekintettel úgy döntöttek:

Koradélutáni ülésén a polgármesteri hivatal felső vezetése ezeket a megelőző intézkedéseket mintegy kiegészítve, további lépéseket fogadott el a megelőzés és a székelyudvarhelyi esetleges fertőzések elkerülése érdekében:

Március 12-től a polgármesteri hivatal esetében a következő intézkedéseket vezetik be:

Az ügyfélfogadást elsősorban telefonon és emailen keresztül bonyolítják. Ehhez a központi vezetékes telefon mellett elérhetővé tesznek minden iroda esetében egy szolgálati telefonszámot, valamint egy kapcsolati emailcímet:

A polgármesteri hivatalban korlátozzák az ügyfélfogadást, előtérbe helyezve az online ügyintézést. A különféle adók és illetékek befizetésére  a ghiseul.ro nevű oldalt ajánlják. Akár telefonról, akár számítógépről elérhető az online időpontfoglalási szolgáltatás, amellyel előre be lehet jelentkezni számos irodába. Az e-ügyintézés menüpont alatt további online szolgáltatásainkat is megtalálják. Ugyancsak segíti az ügyintézést, illetve a tájékozódást Alfréd, a virtuális hivatalnok, akit a Facebookon üzenetben felkeresve lehet elérni, így tud eligazítást nyújtani a különféle hivatali ügyek intézésében. Jövő héttől elindul az online dokumentumok kibocsátása is több iroda esetében.

Az irodák ügyfélfogadási programja alatt a városházán korlátozzák a belépő személyek számát a zsúfoltság elkerülése érdekében, erre a Megyei Tűzoltóság átirata is kötelezi a polgármesteri hivatalt.

Szerdától elkezdődött az oktatási intézmények: iskolák, óvódák, valamint a Városi Bölcsőde fertőtlenítése.

A következő időszakban a polgármesteri hivatal minden lakóhoz tájékoztató kiadványt juttat el a megelőzés érdekében.

A polgármesteri hivatal kéri a székelyudvarhelyieket, hogy vigyázzanak  magukra, családjaikra és felelősséggel kezeljék a kialakult helyzetet. Igyekezzenek kerülni a zsúfolt helyeket és tartsák be a hatóságok utasításait.

A polgármesteri hivatal közleményét a rendkívüli helyzetre tekintettel minimális változtatással egy az egyben közöltük. Az eredeti változatot megtekintheti az udvarhely.ro weboldalon.