A padláson próbált véget vetni életének

Fotó: a Villám Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala

Először a mentőszolgálatot értesítették arról, hogy Csekefalván egy gazdasági épület padlásterében egy fiatalember önakasztással próbál véget vetni az életének. A székelykeresztúri mentősök a helyszínre érkezve riasztották a Villám Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, akik a fiatalember biztonságos lehozásában segítettek.

„Nagyon magasan volt, kötélpályát építettünk és azzal engedtük le tekerőhordágyon, mert ilyenkor a gerincsérülés a legveszélyesebb, nem akartunk nagyobb bajt csinálni” – nyilatkozta portálunknak Szali Mózes, az egyesület elnöke. Szerinte külső sérülés nem látszott a fiatalemberen.

Dr. Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatója megerősítette portálunknak, hogy a fiatalember jól van, a székelyudvarhelyi sürgősségire szállították. Enyhe nyomok maradtak ugyan a nyakon, de vékony volt a kötél, ami már azelőtt leszakadt, hogy baj történhetett volna – mondta el a 19 éves Kovászna megyei fiatalemberről, aki szerelmi bánat miatt próbált véget vetni életének.

Ha önt, vagy valakit a környezetéből az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, hívja a Telefonos Lelkisegély-szolgálat 0754-800-808-ös telefonszámát. A koronavírusjárvány idején meghosszabbított programmal reggel 8 és éjszaka 12 óra között várják a hívásokat. Magányos, szorongással küszködő emberek is hívják bátran!