A nevükben üzenő csalókra figyelmeztet az Electrica

Csalási kísérletre hívják fel a figyelmet az Electrica Furnizare weboldalán. Közleményük szerint a csalók SMS-ben, e-mailen, vagy más üzenetküldő alkalmazáson keresztül lépnek kapcsolatba cégük ügyfeleivel és felszólítják őket arra, hogy az áramszolgáltatás felfüggesztésének elkerülése érdekében rendezzék tartozásukat internetes befizetés révén, az üzenetben küldött linkre kattintva.

Az Electrica Furnizare elhatárolódik az említett üzenetektől, hangsúlyozzák, hogy eddig sem kérték és ezután sem fogják kérni a fogyasztóktól, hogy SMS-ben kapott linkeken keresztül fizessék be a számláikat. A társaság az ismert és általuk folyamatosan népszerűsített hivatalos fizetési csatornák használatára buzdítja ügyfeleit: MyElectrica, ATM-ek, fizetési terminálok, internetes bankolás, banki átutalás, partnerbankok ügynökségei és fiókjai, Paypoint fizetési pontok, Mobile Distribution egy-két fizetési központja, és a Westaco Express szolgáltatás. Az általuk kiállított számlák fizetési módjai szintén megtekinthetők weboldalukon, ide kattintva.

Annak érdekében, hogy megóvják magukat a csalásoktól, a szolgáltató azt ajánlja a fogyasztóknak, hogy ne vegyék figyelembe a befizetésre felszólító SMS-eket, és más üzeneteket, illetve ne adják meg a személyes adataikat, és ne fizessenek olyan oldalakon, melyeket a böngésző kockázatosként jelöl meg. Egy biztonságos kapcsolattal rendelkező weboldal esetében a hivatkozás https://-sel kezdődik, ahol az „s” betű a secure, azaz biztonságos szóra utal, és ugyancsak ezt jelöli a lakat a címsor elején. Amennyiben ezen elemek hiányoznak, nem ajánlatos fizetést indítani az adott oldalról – tisztázzák közleményükben.

Ugyanitt kérik azokat az ügyfeleket, akik azt gyanítják, hogy elektronikus fizetőeszközön keresztül csalás kategóriájába tartozó üzeneteket kapnak, jelezzék a cégnek a clienti@electricafurnizare.ro e-mail címen.

Kiemelt fotó: hirmondo.ro