A Néppárt is helyet kér Brüsszelben

Szilágyi Zsolt pártelnököt jelölte az európai parlamenti választásokra az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos választmánya szombaton – írja a Krónika.

A párttestület szerint az erdélyi magyarokat leginkább a három erdélyi magyar párt koalíciója mozgósíthatja az európai parlamenti választásokon, ezért a Néppárt a választási koalíció mielőbbi megkötését javasolja. Szilágyi jelölésére alig két nappal azután került sor, hogy Kelemen Hunor közölte: még a szövetséges Magyar Polgári Párt jelöltje sem lehet befutó helyen az RMDSZ europarlamenti listáján.

Különben pénteken együttes elnökségi ülést tartott az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) Kolozsváron. A két elnökség szorgalmazta a rendszeres egyeztetést és a három erdélyi magyar politikai alakulat elnökének mihamarabbi találkozóját négy üggyel kapcsolatban: a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem helyzete, a pápalátogatás, a restitúciós folyamat elakadása, valamint a szimbólumhasználat területén tapasztalt akadályok.