A németek is nyitnak a határon

Felemelik a karanténkötelességet bizonyos esetekben a német hatóságok, hogy ezzel fellendítsék a turizmust az országban – tájékoztat a Digi24 az AFP nemzetközi hírügynökségre hivatkozva. A lazítás azután érkezik, hogy a felnőtt lakosság egyharmadát már sikerült beoltaniuk.

A szerdán bejelentett döntés szerint nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akiket beoltottak, átestek a koronavírus-fertőzésen vagy negatív tesztet tudnak felmutatni. Az enyhítés azonban nem érvényes a magasabb kockázatú országokra, mint például Franciaországra, melyek esetében az innen érkező, be nem oltott személyek számára továbbra is érvényes marad az ötnapos karantén. A különösen magas kockázatú országokra, mint például Indiára, Dél-Afrikára vagy Brazíliára még szigorúbb szabályokat tartanak fenn, csak kivételes esetben (pl. német polgárok hozzátartozóit) engednek be onnan. Románia a harmadik, legenyhébb kategóriába tartozik, így a területéről érkezőkre érvényesek lesznek az említett enyhítések.

A repülővel utazóktól továbbra is kérni fogják már a reptéri beszálláskor a 48 óránál nem régebbi negatív COVID-tesztet.