A negyedik vasemberünk László Csongor

László Csongor és Nemes Zoltán, fotó: az Udvarhelyi Triatlon Club archívuma

Úújabb „vasembert” avathatott az Udvarhelyi Triatlon Klub az idei Balatonman Fűzfő országos triatlon versenyenen. Szám szerint a negyediket, hiszen a szeptember 9-ei versenyen László Csongor a 3.800 méter úszásból, 176 kilométer kerékpározásból és 42 kilométer futásból álló teljes Ironman távra nevezett be, míg Nemes Zoltán ennek felét teljesítette.

Vajon le tudok úszni ennyit? Kibírom a bicót? Bírja a lábam a maratont? A gyomrom a sok gélt? – kételkedett Csongor a verseny előtt.  Buti László beszámolója szerint a sportoló felkészülését nehéz hetek előzték meg. Gyomorrontás miatt sok edzés kimaradt, ezért jött az idegeskedés és a szokásosnál nagyobb drukk, mert egy ilyen versenyre nem 1-2 hét alatt kellett volna felkészülni.

Mindezek ellenére az utolsó napok hajnali úszóedzései, a többórás kerékpár és szaladó edzések célba értek: az úszást 1 óra 25 perc alatt sikerült teljesíteni, a kerékpáros szakaszt 5 óra 34 perc, valamint a szaladást 4 óra 22 perc alatt. László Csongor 11 óra 28 perc és 6 másodperc alatt ért célba, ezzel a férfiak összetett versenyében a 30., a 35-39 évesek korosztályában a harmadik helyen végzett.

Nemes Zoltánnak sem volt könnyű dolga, ugyanis a félmaratoni futótávnak az úszás és biciklizés után már sérülten kellett nekivágnia, de a beszámoló szerint „igazi kitartó sportolóhoz méltóan befejezte a versenyt”: 4 óra 51 perc 21 másodperc alatt, amivel a férfiak versenyében a 16., korkategóriájában a 8. lett.