A negyedik hullám még nem érte el se a megyét, se a várost

Kétszázról háromszázra nőtt a napi esetszám az elmúlt héthez képest, sőt, a napokban már a 400-at is közelíti, derül ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport augusztus 6-a és 13-a közötti időszakra vonatkozó közleményeiből. Utoljára hasonló értékek idén májusban voltak. A kórházakban 250-nel, az intenzíven 30-cal többen vannak. A koronavírussal összefüggésbe hozható elhunytak száma még mindig alacsony.

Az augusztus 13-ai adatok szerint:

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

jegyzett gyógyultak száma változatlan augusztus 4-e óta, elhunytról pedig több mint egy hónapja nem jelentettek. Az elmúlt héten összesen öttel emelkedett a fertőzöttek száma, ami nem számít magasnak, azonban míg eddig főleg otthon gyógyultak a fertőzöttek, a napokban megnőtt a kórházi ellátásra szorulók száma. A Hargita megyei prefekusi hivatal közleménye szerint

az augusztus 13-ai adatok:

Hargita megyei adatok

A városban

még mindig nagyon alacsonyak mutatók, a fertőzöttségi ráta is visszaesett 0,03-ról 0-ra. Hétfőtől kórházi ellátásra szorul egy fertőzött, akinek a tünetei a középsúlyos/súlyos kategóriába sorolhatók, mondta el portálunknak a városháza szóvivője, Zörgő Noémi. 

Székelyudvarhelyi adatok