A miniszter kitart a jelenléti oktatás mellett, de

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter továbbra is azon az állásponton van, hogy az iskola minden tanuló számára jelenléti oktatással kezdődjék el szeptember 13-án. Azt is elmondta, hogy az egyetemek rektorai is a jelenléti oktatás mellett foglaltak állást.

– A lehető legegyértelműbben amellett foglalok állást, hogy az új tanév minden diák számára jelenléti oktatással kezdődjék el, ne legyenek különböző forgatókönyvek – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a járványhelyzet alakulását mégis figyelembe kell majd venni.

Optimista vagyok. (…) Felelősségteljes miniszterként azonban számolnom kell azzal az egyikünk által sem kívánt változattal is, hogy újra alkalmaznunk kell majd ezeket a forgatókönyveket. Ezeknek hatályban kell maradniuk, hogy szükség esetén alkalmazhatóak legyenek, de reméljük, hogy nem lesz rájuk szükség” – jelentette ki Sorin Cîmpeanu.

Az új tanévben továbbra is online oktatásban részesülnek azok a diákok, akiknek orvosi igazolásuk van arról, hogy ellenjavallt a személyes jelenlétük az iskolákban – nyilatkozta még szerdán az oktatási miniszter.

Agerpres

A 2020/21-es tanévben eleinte három forgatókönyvet alkalmaztak a fertőzöttségi arány függvényében: 3 ezrelék felett teljesen online, 1 és 3 ezrelék között hibrid, 1 alatt pedig jelenléti oktatást jelentett. Ezt később két forgatókönyvre cserélték, az első mindenki számára megengedte a jelenlétet 1 ezrelék alatt, fölötte pedig csak az elemiseknek és a végzősöknek, a többiek online tanultak.