A mennyezeten taposol, odafent a padlót látod

fotó: Gergely Zsolt

Pénteken nyílt meg Parajd legújabb turistalátványossága, a fordított házikó – értesültünk a Facebookról.

A település központjában, a rendőrség és az ANL tömbházak közelében található házikó 8×5 méteres alapterületű házikó. A főajtón egyből a manzárdba lépünk be, ahol a gyerekszoba van, innen lépcső vezet a földszintre. Az emelet-földszinten van egy nappalival egybenyitott konyha és egy fürdőszoba, ahol a mennyezetet a padló borítja – fejállásban, kézállásban talán belecélozhatunk a vécébe is.

A tulajdonos házaspár, Gergely Zsolt és Erika külföldön járva kapták az inspirációt, hogy a Parajdon nyaraló turistáknak még több élményt nyújthassanak. Az építkezéshez májusban fogtak hozzá, a férj rendezte be a helyiségeket, rögzítette a tárgyakat, melyek többségét csavar, kisebb részét ragasztó tartja a gravitációval ellentétes irányban.

A házikó közelében levő padra, virágokra, még a talicskára is felemelt fejjel kell néznie a látogatóknak, akiket naponta délelőtt 10 és este 9-10 között várnak a fordított világba. A belépés a felnőtteknek 20, a gyerekeknek 12 éves korig 10 lejbe kerül, a 3 éven aluliaknak ingyenes, számolt be róla telefonos kérdésünkre Gergely Erika.