A megyék közti versenyen brillíroztak az ISK ifjú atlétái

Fotó: BUTI LÁSZLÓ személyes archívuma

Május 4-én rendezték meg a megyék közti, gyerekeknek kiírt atlétika versenyt Sepsiszentgyörgyön, ahol az Iskolás Sportklub Székelyudvarhely ifjú sportolói is részt vettek. Szám szerint huszonhárman, név szerint Balogh Zsolt, Miklós Csaba, Benedek Iringó, Kakasy Dorka, Bálint Adél, Biró Nóra, László Bíborka, Kovács Ábel, Sorbán Péter, Szélyes Hanna, Papp Nóra, Gergen Anna, File Cserne, Buti Dóra, Péter Mihály Gergő, Tóth Péter, Gál Botond, Biró Mátyás, Gagiu Abigél, Bálint Adrián, Bálint Krisztián, Mezei Kamilla és Szilveszter Hunor.

A gyerekek versenypróbáit az időjárás miatt meg kellett változtatni, így minden korosztály 30 méteres sprintben és helyből távolugrásban versenyzett, illetve egy hosszabb távon, amelynek hosszúsága korosztályokként változott. Ezen kívül váltófutást is szerveztek – számol be a versenyről közleményben Buti László edző, aki külön is megemlít

néhány nagyszerű teljesítményt.

Például a 2012-es születésű Péter Mihály Gergőét, aki korosztályának mindhárom versenyszámát megnyerte, ezt kupával is díjazták a szervezők. A 2013-as Sorbán Péter elszántsága és küzdelme is nagy dicséretet érdemel edzője szerint, hiszen annak ellenére állhatott kétszer is dobogóra, hogy ez volt az első versenye. Buti kiemeli a 2012-es és 2013-as korosztályú váltócsapataikat is, amelyek nem találtak legyőzőre.

A csapat végül 8 első, 11 második, és 6 darab harmadik helyezéssel zárt, noha „a századok, a centik és milliméterek kicsit ellenük voltak” az edző közleménye szerint.

László Kamilla, Papp Dorka, Simon Lilla és Sánduly Endre ezzel párhuzamosan Csíkszeredában, a testnevelő tanáraik kíséretében, az iskolák közötti megyei atlétika verseny döntő szakaszán versenyeztek és értek el kimagasló és dicséretes eredményeket, zárja sorait Buti.