A megye legjobb futsalcsapata kerestetik

Fotó: a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetség Facebook-oldala

Ismételten megszervezi a megyei futsalbajnokságot a Hargita Megyei Labdarúgó Szövetség a tervek szerint januárban és februárban és ahogy szokták, tornarendszerben, földrajzi elhelyezkedés szerint a csapatok számától függően – tájékoztatnak szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben. Eszerint az egyes tornák győztesei a végső nagydöntőben mérkőznek meg egymással, a végső győztes Hargita megye futsal-bajnoki címét szerzi meg.

A bajnokságban részt vehetnek a 4., 5. ligában szereplő csapatok a már meglévő, érvényes leigazolásokkal, de új csapatok jelentkezését is várják. Az ezek alakításához szükséges illetékekről a www.frf-ajf.ro/harghita honlapon találsz további információkat.

A beiratkozási díj 100 lej, azonban azon csapatok, melyek felajánlják, hogy megszerveznek egy tornát, mentesülnek a beiratkozás díjától. A résztvevő csapatoknak a tornák során 35 lejt kell fizessenek mérkőzésenként, ami fedezi a játékvezető és a megfigyelő díját.

Azok a nagypályás játékosok, melyeknek csapatai nem indulnak a futsalbajnokságban, eligazolhatnak más csapathoz is, de egy új futsalleigazolást kell készítsenek, mely csak a teremtornákra érvényes – írják a szervezők.

A mérkőzéseket a teremlabdarúgás szabályai szerint zajlanak, kivételt képez a játékidő (2×20 perc futóidő), mely csak a meccs utolsó két percében lesz megállítva, ha a játék áll.

A bajnokságba december 22-ig lehet beiratkozni, az ehhez kellő formanyomtatványt ugyancsak a szövetség holnapján lehet megtalálni. Érdeklődni és beiratkozni Bálint Attilánál, a megyei szövetség futsal szakbizottságának vezetőjénél lehet, a 0742.485.079-es telefonszámon.