A medvetámadás áldozatának felépülésére gyűjtenek

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Farkaslaka községhez tartozó Székelypálfalva térségében július 18-án, vasárnap medve támadott meg egy 29 éves fiatalembert, később kiderült, hogy egy Bögöz községbeli székelymagyarósi pásztorról van szó. Szülőfalujában gyűjtést szerveztek a férfi felépülésének segítéséért, és a község polgármesteri hivatala is csatlakozott ehhez.

„Édesanyjánál érdeklődtünk állapotáról, aki jó hírekről számolt be nekünk. Zsoltot súlyos hasi és mellkasi sérülésekkel szállították Marosvásárhelyre, túl van egy hosszú műtéten, de már az intenzív osztályról a sebészetre került. Orvosai szerint jók a kilátásai, de hosszú út vezet a gyógyulásáig” – írják Facebook-bejegyzésükben, és azt is, hogy a hivatalnál helyeznek ki egy dobozt, ebbe gyűjtjük a fiatalembernek szánt adományokat, amit augusztus 25-én fognak átadni az áldozat édesanyjának.

Bögözben nem csak a hivatalnál, az üzletekben és a Dakar bárban is kihelyeztek egy-egy dobozt, illetve Magyarosban Gábos Zoltánnál, Dobóban a Babi Boltban, az agyagfalvi nagy boltban, Vágásban a Péter ABC-ben, a bétai üzletben, illetve a Jövő-Menő Mozgóboltnál: Bögözben, Magyarosban, Mátisfalván, Décsfalván.

A hivatal bejegyzése végén megjegyzi, hogy amennyiben valaki utalni szeretne, azt is megteheti, erről az áldozat édesapja közölt részleteket bejegyzésében.