A második legjobb pénzmágusok lettek

Forrás: az RMKT Facebook-oldala

Április 22-23. között Marosvásárhelyen rendezték meg a Pénzmágus gazdasági-pénzügyi vetélkedő szuperdöntőjét, ahol 7 csapat egy utolsó hajrában mérhette össze tudását, írják a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) közleményében. A verseny második helyezettje a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium diákjaiból álló csapat, a Dreamflow lett. Őket egy szatmárnémeti csapat kerülte le, a harmadikok pedig marosvásárhelyiek lettek.   

A verseny három fordulóból állt, az első megmérettetésnél a résztvevő csapatok online felületen egy feladatsort kellett megoldjanak. A feladatlapok általános gazdasági kérdéseket és a középiskolai tanulmányokra alapozott feladatokat tartalmaznak.

A második körben a csapatok egy esettanulmányt kellett megoldjanak, ezt kellett beküldjék prezentáció formájában. Ezekből választotta ki a zsűri a legjobb munkákat, amelyeket a csapatok személyesen is bemutathatták egy valós jelenléttel zajló regionális döntőben.

Lőrincz Edittől, a Dreamflow csapatot felkészítő tanártól megtudtuk: összesen 128 csapat mérte össze tudását, ebből az első forduló után 92-en maradtak. Az, hogy végül ők lettek a másodikok a 128 csapatból, „rettenetes sok munka” eredménye, februártól a múlt hétvégéig folyamatosan dolgloztak. Délután, este, sőt még éjszaka is dolgoztak, agyaltak, a vakációban sem pihentek.

Nem ez volt az Antonya Zsombor, Kacsó Nimród, Szilágyi Mónika Mária és Sándor Istvan tizedikes diákokból álló Dreamflow csapat első sikere, decemberben a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) egyik versenyét nyerték meg, akkor egy brüsszeli tanulmányi úttal, most 1.600 lejjel lettek gazdagabbak.