Bravúros szentmártoni győzelem Farcádban

A második helyezett otthonában nyert a sereghajtó. A malomfalviak pedig megérdemelt győzelmet szereztek Nagygalambfalván.
Fotók: Sinka-Király Levente

Meglepő eredmények születtek a megyei, illetve a körzeti bajnokság hétvégi fordulójában. A 4. Liga nyugati csoportjában nem a listavezető Székelyudvarhelyi Sporting győzelme a meglepetés, hanem a második Farcád, illetve a harmadik Roseal botlásai. Előbbiek a sereghajtó Homoródszenmártontól kaptak ki hazai pályán, míg az udvarhelyi Roseal Farkaslakán hagyta a pontokat. A malomfalviak 6-2-es győzelme a címvédő Nagygalambfalva otthonában is meglepetések közé sorolható. A Sporting növelte előnyét, míg a bajnoki tabella további dobogós helyezésein nem történt változás, ám egyre kiélezettebb lett a harc ezekért.

Az 5. Ligában botlott a korondiak ellen az eddig százszázalékos Székelyudvarhelyi Golimpiákosz, ám továbbra is magabiztosan vezetik a pontvadászatot. Felsőboldogfalva is megerősítette második helyezését, míg Siménfalvának elég volt a Parajd SE ellen egy döntetlen is, hogy feljöjjön a harmadik helyre. Ehhez azonban az is kellett, hogy a tizedik fordulóban Bögöz szabadnapos legyen.

A 6. Ligában egy elhalasztott találkozót pótoltak be hétvégén. Etéd hazai pályán győzte le Szentpéter együttesét, megszerezve első győzelmét a bajnokságban. Ebben a csoportban tavasszal folytatódik a pontvadászat. Kissolymos várhatja az élen a folytatást, Máréfalva és Alsósófalva követi a dobogón.

Íme, a bajnokságok állása:

4. Liga, nyugati csoport

5. Liga, Udvarhely körzeti csoport

6. Liga