A legutóbbi áldozat egy 72 éves nő

Újabb személy halálát okozta a koronavírus Romániában, ezzel tizenháromra nőtt a betegség halálos áldozatainak száma – közölte szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A legutóbbi áldozat egy 72 éves, Krassó-Szörény megyei nő, akit kedden szállítottak át a temesvári járványkórház intenzív osztályára a resicabányai kórházból, ahol március 21-étől kezelték. A nő nem járt külföldön, és arról sincsenek információk, hogy kapcsolatban állt volna koronavírussal fertőzött személlyel.

Az idős nő szerda reggel halt meg.

Hatósági pontosítás: A szerda reggel elhunyt koronavírus-fertőzött március 20-ától lakhelyi elkülönítésben volt, mert Spanyolországban (Madridban) járt korábban, és más betegségekben is szenvedett (cukorbetegség, pitvarfibrilláció és ischaemiás szívbetegség) – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 25-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!