A legtöbb egyetemen szünetel a tanítás a koronavírus miatt

A sürgősségi helyzetek országos felügyelőségének hétfői határozata nyomán – miszerint szünetelni fog a tanítás az iskolákban és óvodákban –, sorra zárnak be az egyetemek is. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem március 11. és 22. függeszti fel az oktatást a intézményeiben a koronavírus miatt. A határozat a konferenciákra, eseményekre és a szimpóziumokra is érvényes – nyilatkozta a Mediafaxnak Laura Irimieș, az egyetem szóvivője március 10-én.

Bár nem tudnak róla, hogy bárkinél jelentkezett volna a betegség az intézményeikben, megelőző okokból hozták meg a döntést. Azt javasolják, ahol lehet, tartsák meg online az órákat, ahol pedig ez nem kivitelezhető, ott be kell pótolni a hiányzásokat.

A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti Tudomány és Technológia Egyetem is felfüggesztette az összes tevékenységét a vírus miatt március 10. és 13. között, a pótlás itt is hasonló módon működik majd, mint a kolozsvári intézményekben, írják az egyetem oldalán.

A Sapientia EMTE-n jelenleg még nem hoztak ilyen jellegű döntést, csak a rendezvényeiket és a külföldi mobilitásokat függesztették fel – mondta el portálunknak a Sapientia munkatársa.

A Digi24 forrásai szerint a bukaresti Politikatudományi és Közigazgatási Főiskolán (SNSPA), a bukaresti Carol Davila, a szebeni Lucian Blaga és a konstancai Ovidius Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemeken is szünetel a tanítás.