A kreatív gyerekeknek most nyeremény ütheti a markát

Ha cicás kakaót isznak a gyerekek és pepecselni is szeretnek, akkor megtapasztalhatják, milyen érzés jutalmat kapni a munkájukért.

Csak a kreativitás számít! – jeligével indított játékot a Keresztúri tejfeldolgozó. Ismeretterjesztő atlaszokért és enciklopédiákért kollázsolhatnak 3-tól 12 éves korig a gyerekek. A felhívás szerint legkevesebb egy Keresztúri termék csomagolóanyagát felhasználva kell elképzelni egy húsvéti tematikájú történetet és létrehozni belőle egy műalkotást.

A gyerekeknek nincs más dolguk, minthogy papírt ragadjanak, az étkezés után maradt Keresztúri csomagolóanyagokat, ragasztót, illetve bármilyen más anyagot, amivel egy történetet tudnak megjeleníteni a papíron. Ha ez kész, akkor a munkát borítékolva el kell juttatni a tejüzembe, névvel, illetve telefonszámmal. Ha ez túl bonyolult, akkor egy fotót is elfogadnak emailben.

A kollázs szó azt jelenti, hogy egy felületre hozunk több, egymástól addig független tárgyat, amelyek aztán együtt egy egységet alkotnak. Ezek készülhetnek ugyanabból az anyagból, például papírból, vagy több anyag kombinációjából: szövet, papír, műanyag, üveg stb. Többféle változata van: kétdimenziós (például kivágott képeket illesztenek össze), háromdimenziós: az alkotórészeket térben helyezik el (például egy ikebana vagy egy kisplasztika), és lehet hálózatban elképzelt, az utóbbiban az eredeti elemek külön-külön is értelmezhetőek.

A tejüzem leginkább a családok asztalaira szánja terméket, ezért törekednek arra, hogy szeretetmárkává váljanak.

Általában a tejes gazdák is nagycsaládokban élnek és dolgoznak, így a Keresztúri munkatársai annak a szellemét igyekeznek tovább adni a termékekben is.

Fontos, hogy a gyerekek tudják és érezzék, hogy azáltal, hogy Keresztúri termékeket fogyasztanak otthon, egy közösséghez tartoznak, akik a helyi értékek megmaradásáért, fejlődéséért tesznek – mondta el Fazakas Csaba, a Keresztúri tejgyár marketing felelőse.

„Az utóbbi években egyre fontosabb lett a környezettudatosság is, így a termékeink csomagolóanyagai is gyűjthetők szelektív hulladékként. Mivel a kollázsolás is tulajdonképpen meglévő tárgyak új szerepben való elképzelését és elhelyezését jelenti, az újrahasznosítást is elképzelhetjük művészi környezetben. Miért ne válhatnának a csomagolóanyagok az eredeti funkciójuk teljesítése után műalkotássá, ahelyett, hogy a szemetet szaporítanák?” – tette hozzá.

A játék kihirdetése után nagy volt a csend, ám az utóbbi hetekben elkezdtek érkezni a különbnél különb munkák. Eddig leginkább Udvarhely, Keresztúr, Gyergyó térségéből kaptak alkotásokat – tudtuk meg Fazakas Csabától.

Idén nem csak a gyerekekre figyelnek, hanem a pedagógusokat is jutalmazzák. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy ők is sok energiát fektetnek abba, hogy a gyerekek különféle edukatív megmozdulások részesei lehessenek, ezért a csoportos jelentkezők esetében a legtöbb-, legkreatívabb, és a legtöbb Keresztúri csomagolóanyagot tartalmazó munkát beküldő tanintézmény képviselőjét is díjazzák.

A játék részleteit itt érhetjük el.

A beküldési határidő: 2021. április 30.

Címük: Cristuru Secuiesc, str. Orbán Balázs nr. 5 (CP: 535400), vagy ha e-mailben küldöd, akkor a csaba.fazakas@kereszturi.com-ra várják a munkákat.