A körzetisek nem rúgnak labdába, de a megyeisek igen

Csak a megyei bajnokságban játszanak ezen a hétvégén.
Fotó: Sinka-Király Levente

A húsvéti ünnepek alatt szünetel a Hargita megyei labdarúgó bajnokságban az 5. és 6. Liga pontvadászata, a 4. Liga nyugati csoportjának csapatai viszont pályára lépnek. Nagyszombaton, délután 5 órától kezdődően játsszák le az együttesek a következő forduló mérkőzéseit.

A forduló rangadóját az éllovas nagygalambfalviak otthonában rendezik, ahová a szintén dobogós helyre pályázó Roseal látogat. A második keresztúriak Malomfalván lépnek pályára, míg a harmadik helyezett Lövéte a Sportingot fogadja.

A fegyelmi bizottság döntést hozott a Betfalva–Székelyudvarhelyi Roseal találkozó ügyében. A pályán elért 2-1-es hazai győzelem 3-0-ás vendégsikerre módosult, mivel a betfalviak a találkozón nem szerepeltettek egy, a szabályzat által megkövetelt ifjúsági játékost. Továbbá 150 lej büntetést is fizetniük kell a betfalviaknak.

Zsebbe kell nyúlnia Lövétének is a szurkolóik viselkedése miatt. A szervező bizottság 200 lejre büntette őket. A Parajdi SE sem úszta meg bírság nélkül azt, hogy az 5. Liga 17-ik fordulójában nem jelentek meg a Kobátfalva elleni találkozón. Ők 250 lejjel lesznek szegényebbek.

A fegyelmi bizottság ezen a héten összesen 1200 lejre bírságolta a csapatokat, eltiltott játékosokat.

Íme, a szombati találkozók programja:

4. Liga, nyugati csoport, 20. forduló

Szombaton 17 órakor

Nagygalambfalva – Székelyudvarhelyi Roseal
Székelyvarság – Szentábrahám
Betfalva – Agyagfalva
Zetelaka – Szentegyháza
Malomfalva – Székelykeresztúr
Farkaslaka – Homoródalmás
Lövéte – Székelyudvarhelyi Sporting