A kéziseknek és a teqballosoknak nem, Jaxynak összejött a bravúr

Nem volt hiány a hétvégén sporteseményekből, hisz Jaxy Máramaroson ralizott, teqballosaink Amerikában álltak asztalhoz, és férfi kézilabdázóink a bajnoki címért folyó rangadót játszottak Resicával, míg itthon hosszú idő után lépett pályára a női kézilabdacsapatunk, és az ifjú birkózók meg három napra vehették birtokba a csarnokot.

A Városi Sportklub kézisei

az országos másodosztályú rájátszásában ahhoz a Resicához utaztak, akik a mérkőzést megelőzően a második helyen álltak a tabellán, csupán rosszabb gólkülönbségükkel lemaradva Sipos Lóránd edző együttesétől.

Jól indította a meccset a vendégcsapat, a 10. percben háromgólos előnyre tett szert, de leszakítani nem tudta Resicát, az meg szépen-lassan ledolgozta hátrányát, és a 17.  percben már vezetett, majd a félidő végére 17–13 volt az állás a házigazda javára.

A két edző. Fotó: a Handbal Resita CSM Facebook-oldal

A második játékrész elején még egyszer sikerült szorossá tennie a mérkőzést az öt-öt gólig jutó Jére, Fekete és Ferenczi csapatának, ám hamar visszaállította a négygólos különbséget az ellenfél, amelyet még egyel növelni is tudott, és végül 34-29 arányban nyerte meg a meccset.

A VSK veresége ellenére is ott van a feljutást érő második helyen a tabellán, és ezt már csak könnyebb mérkőzések követik, a következő fordulóban a hatodik helyen álló Medzsidia csapata látogat Udvarhelyre a Román Kézilabda Szövetség előzetes menetrendje szerint április 20-án. A bravúr, ami nem sikerült nekik,

összejött Jaxynak Máramaroson.

Jakab Attila első hivatalos éve az idei az országos ralibajnokság másodosztályban. Ugyan tesztpilótaként már tavaly is autózott, az idényre lecserélve Subaruját, egy Citröen C2R2 Maxszal versenyezve nem is akármilyen versenyhétvégét tud maga mögött a bajnokság első futamán, a Máramarosi Ralin.

Sipos Hunor navigátorral kiegészülve a másodosztály összetett mezőnyében a második helyen zárt, kategóriájában, az A1 (1600 köbcenti alatti) géposztályban pedig az első helyen. Sőt, meg is nyerték a városi szuperspeciális szakaszt. Mivel a bajnokság következő futama már a Hargita Rali, így az A1-es géposztályban az első, a másodosztály összetettjében a második helyről várja ezt Jaxy.

Jaxyék a dobogó tetején, fotó: BALÁZS ATTILA

„Nagyon komoly szerkezet. Kezes bárány, oda megy és azt csinálja, amit akarok. Kint edzettünk vele Debrecenben egy napot, és azalatt már elég jól ráéreztem. A Subaruhoz képest könnyebb menni vele, annak teljesen más volt a nyomatéka” – mondja az új autóról Jaxy. Amíg ő Máramaroson,

a teqballosok Amerikában versenyeztek.

A Los Angeles-i Santa Monica Beachen gyűltek össze a világ legjobb teqball párosai – leszámítva a magyar Blázsovics-Bányik duót –, köztük a Góbék Teqball Team udvarhelyi játékosai: Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor. Ők brazil, amerikai, perui és iráni csoportellenfeleiket legyőzve magabiztosan jutottak tovább a csoportból.

Ezt követően az egyenes kieséses szakaszban sem sikerült megállítani őket, a negyeddöntőben 12-8, 12-5 arányban az amerikai Andre Espinoza és Kevin McKeon párost, az elődöntőben a lengyel-magyar Bartlomiej-Csereklye kettőst győzték le, bejutva így a fináléba.

Ilyés és Györgydeák a világbajnok szerbekkel döntőzött, fotó: a Góbék Teqball Team Facebook-oldala

Nem sikerült azonban a bravúr a szerbek elleni fináléban, ahol a világranglistát vezető és világbajnok Marojevic-Mitro duó 2-0-ás szettarányban győzte le az udvarhelyi párost, akik így a dobogó második helyére léphettek fel.