A két évvel idősebbek között is érmeket szerzett Toró Dávid

Toró Dávid fekete melegítőben, a dobogó harmadik fokán, fotó: a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub Facebook-oldala

Aradon rendezték az U15-ös asztaliteniszezők csapat- és egyéni országos döntőjét, amelyen Székelyudvarhelyet hat sportoló – Sebők Márton, Toró Dávid, Bardas Mark, Bán Tamás, Gergely Álmos és Sárkány Levente – képviselte. Kedden és szerdán

a csapatbajnokság

döntőit rendezték, majd péntektől, március 29-től a vegyes páros, páros és egyéni küzdelmek kerültek sorra. A Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubot, miután a csapattal csoportelsőként jutott tovább csoportkörből és Kézdivásárhely ellen megnyerte a nyolcaddöntőt, a negyeddöntőben a Bukaresti Rapid állította meg.

„Panaszra nincs okunk, hiszen csapatunk nagyja még U13-as, és apró dolgokon múlt a kellemes meglepetés, illetve az éremszerzés” – írta Facebook-oldalán a versenyt követően György István edző.

A vegyes páros

küzdelmeivel folytatódott az országos. Toró Dávid, illetve Bardas Mark a nyolcaddöntőben szenvedtek vereséget párjaikkal, míg a Sebők és Sandu alkotta páros egészen remek teljesítményt produkálva csupán a későbbi bajnokpárostól szenvedett vereséget a negyeddöntőben, így újabb ötödik hellyel gazdagodott az udvarhelyiek eredménylistája.

A fiúk páros versenyében

nagyszerű játékot produkálva állhatott a dobogó harmadik fokára a Toró Dávid és Pop Alexandru alkotta duó a két évvel nagyobb korosztályban. A negyeddöntőben az olimpiai központ játékosai ellen 3–2-es győzelemmel jutottak tovább, óriási taktikai csata után, majd az elődöntőben hasonló csatában, de ezúttal ők maradtak alul a Kovács és Eparu alkotta páros ellen.

Az egyéni versenyszámban

mind a hat udvarhelyi asztaliteniszező főtáblára jutott, azaz a legjobb 64 közé. Amíg Gergely Álmos mindhárom mérkőzését megnyerve csoportelsőként jutott tovább a selejtező csoportból, Sárkány Levente és Bán Tamás második helyen abszolválta az első fázist, Toró, Sebők és Bardas pedig kiemeltként egyből a kieséses szakaszban kezdte meg a verseny egyenes kieséses szakaszát.

Bán, Sárkány és Gergely a legjobb 64 között vereséget szenvedett kiemelt ellenfelétől, de Toró, Sebők és Bardas magabiztosan jutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben Sebők a második kiemelt Eparu ellen, míg Bardas a slatinai Chirița ellen szenvedett vereséget, a mindössze U13-as korkategóriájú Toró viszont magabiztos játékkal győzte le a Steaua játékosát, Bădescut, majd ugyanígy a slatinai Chirițát is, bejutva ezzel az elődöntőbe.

„Az elődöntőben kiütközött a fizikai különbség a Steaua bajnoka ellen, habár szoros mérkőzésen, de ezúttal alul maradt Dávid. A dobogó harmadik foka viszont minden elvárást felülír, jó az az út, amin járunk” – zárta versenybeszámolóját az edző.