A jó meleg helyett fagyra, hóra kell számítani

A megszokottnál hűvösebb időre és csapadékra is számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 5-e és 18-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban szerdától péntekig nappal 4-7 Celsius-fokos csúcshőmérsékletre kell számítani, éjszaka pedig mínusz 5, mínusz 3 fokig hűl a levegő, írja az Agerpres. A weather.com adatai szerint Udvarhelyen és környékén akár havazásra, havasesőre is lehet számítani szerdán és csütörtökön.

Hétvégétől valamelyest felmelegszik az idő, április 10-e és 12-e között a nappali maximumok 12-14 fok körül alakulnak, éjszaka fagypont körüli értékek várhatók. Hasonlóan alakul a hőmérséklet a második hét folyamán is az időjósok szerint. Jelentősebb csapadékra április 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én lehet számítani, a többi napon elszórtan várható gyenge csapadék.

A hegyekben is fokozatosan lehűl az idő, szerdától mínusz 5 és mínusz 2 fok körüli nappali csúcsértékek várhatók, éjszaka mínusz 10, mínusz 8 fokig csökken a hőmérséklet. Szombattól valamelyest felmelegszik az idő, de így is hűvösebb lesz, mint ilyenkor általában: 2-5 fokos átlagos nappali csúcsértékekkel, mínusz 4 és mínusz 2 fok körüli minimumokkal. Kevés csapadék várható, többnyire hó formájában, főleg április 6-a és 9-e között, majd 12-e után.