A hónap utolsó koncertje

Kiemelt kép: Székelyföldi Filharmónia

A Székelyföldi Filharmónia utolsó novemberi eseménye kamarazenei hangverseny lesz, fellép Aron Cavassi hegedű és Eliza Puchianu zongoraművész.

Aron Cavassi hegedűművész nem először lép fel Székelyudvarhelyen, már hallhatták az érdeklődők szólistaként a Székelyföldi Filharmóniával együttműködve. Tanulmányainak helyszíne volt Bukarest, Svájc, Berlin. Közel 50 országos és nemzetközi díjjal büszkélkedhet. Eliza Puchianu zongoraművész pedig tanulmányait Írországban és Bostonban végezte. Jelenleg Bukarestben él és tanít, itthon és külföldön is fel szokott lépni. 

A koncert műsorán szerepel George Enescu, Bartók Béla, Paul Constantinescu és Hilda Jerea szerzemény is. A székelyudvarhelyi városháza Szent István terme szolgál helyszínéül a november 29-én 18 órakor kezdődő hangversenynek. A részvétel ingyenes. 

A Székelyföldi Filharmónia decemberi eseménynaptára: 

  • December 6. – Fiatal Tehetségek Sorozat – Mikulás Ajándékkoncert, a brassói Transilvania Egyetem Zene Fakultásának magánének szakos diákjainak fellépése
  • December 11. – Vokál-szimfonikus hangverseny – Orbán György zeneszerző 75. születésnapjának tiszteletére
  • December 12. – A Mikulás karácsonya – nevelő hangverseny, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia hallgatóinak előadásában
  • December 16. – Fiatal Tehetségek Sorozat – Máthé Péter zongoraművész koncertje
  • December 20. – a Székelyföldi Filharmónia vonósnégyesének ünnepi hangversenye