A hír igaz: Gálfi kisebbik fia volt az egyik üzemanyagtolvaj

A keddi, szeptember 13-ai rendőrségi beszámoló alapján adtunk hírt arról, hogy négy fiatal Firtosváralján egy gazdálkodó tulajdonába tartozó kotrógépből üzemanyagot lopott.

Már akkor is felröppent a szóbeszédben, hogy Gálfi Árpád polgármester kisebbik fia volt az elkövető, és éjszakáját 24 órás őrizetben töltötte, a városvezető szerdán, szeptember 14-én Facebook-bejegyzésben ismerte el, hogy a hír igaz, valóban az ő gyermekéről van szó.

„Lehet, sokan azt hitték, hogy el fogom titkolni, megpróbálom eltussolni ezt a számomra érthetetlen és megdöbbentő esetet, de én továbbra sem fogok az ujjam mögé bújni. Elfogadom mindenki véleményét, aki úgy érzi, hogy a fiam tettei miatt csalódott bennem is” – írja bejegyzésében az elöljáró, feltéve magának a kérdést, hogy az utóbbi húsz évben maradt-e a közösségi ügyek mellett elég ideje és energiája a családjára figyelni.

„A fiam biztosított arról, hogy vállalja tettei minden következményét, megtéríti az okozott kárt és nem futamodik meg a jogi eljárást követő kötelezettségei elől” – folytatja a polgármester, aki a továbbiakban nem kíván nyilatkozni a kérdésben.