A hét közepéig várat magára a strandidő

Változékony időjárás, északon, délnyugaton és az ország középső részén villámlással, rövid távú szélerősődéssel kísért szakadó záporok, helyenként jégeső jellemzi a július 19–25-ei időszakot az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint. A hegyekben legkevesebb 13 Celsius-fok, a tengerparti legalacsonyabb hőmérséklet várhatóan 26 fok lesz.

Az ország nagy részén, így térségünket is beleértve egészen csütörtökig változékony, esős időjárásra számíthatunk. Hétfőn helyenként felhős lesz az égbolt, a hőmérsékleti értékek az ország nyugati, északi és középső régióiban csökkenni fognak, délen és délkeleten továbbra is meleg időjárás lesz jellemző. Az ország régióira többségben felhős égbolt, szakadó jellegű záporok, néhol vihar és nagyobb vízmennyiség lesz jellemző, amelyek meghaladhatják a 20-30 liter/négyzetmétert is.

Csütörtöktől újra strandidőre számíthatunk, az ország nagy részére szép időt jósolnak a meteorológusok, esőzésre, villámlásokra leginkább a hegyekben és csak kis területeken lehet számítani. A szél is gyenge és mérsékelt lesz, mely csak a hegyekben fog fokozódni. A maximális hőmérséklet átlagosan 24 és 30 fok között alakul csütörtöktől egészen vasárnapig, a legalacsonyabb hőmérséklet 20 fok lesz térségünkben.

Székelyudvarhelyen

a weather.com előrejelzései szerint hétfőn 31 Celsius-fok lesz a maximális hőmérséklet, a meleget délután helyenként kialakuló záporok váltják majd fel, éjszaka a hőmérséklet 18 Celsius-fokra csökkenhet, ebben az időszakban eső valószínűsége pedig 80 százalék.

A hét további napjain csökkenni fog a hőmérséklet, így kedden a maximum 24 fok, szerdán már 21 fok lesz, ami csütörtöktől újra 24 fokra emelkedik, és aznapra már csak a délelőtti órákra jósolnak záport a meteorológusok, akkor 40 százalékos valószínűséggel.

Hétvégén bár helyenként felhős lesz az égbolt, túlnyomóan napos időre, és 27 Celsius-fokos maximumokra számíthatunk.