A Hargita útvonalat vált

December 9-től nem lehet közvetlen vonatjegyet váltani Marosvásárhely és Budapest között. A változás amiatt következhetett be, mert vélhetően változik a Marosvásárhelyt is érintő Brassó Budapest vonatjárat útvonala.

A Brassó és Budapest között közlekedő IR 366-os és IR 367-es járat, ismertebb nevén a Hargita útvonalát utoljára 2018. január 11-től változtatták meg annak érdekében, hogy a marosvásárhelyi utasoknak is közvetlen vonatjárat álljon rendelkezésükre Budapestre. A régi útvonal helyett, amelyen Dést, Szeretfalvát és Szamusújvárt érintve jutott el Kolozsvárig a Hargita, akkor felváltotta a Marosvásárhely-Székelykocsárd-Kolozsvár útvonal.

A MÁV ügyfélszolgálati munkatársai elmondták, hogy december 9-től valóban csak kolozsvári átszállással lehet jegyet váltani Marosvásárhely és Budapest között. A menetrendek változásáról viszont még nem születtek végeleges döntések.

Az útvonalváltoztatás tényét az is alátámasztja, hogy a CFR Călători honlapján megadott útvonal szerint a Hargita december 9-től már nem Marosvásárhely fele, hanem Dés és Szamosújvár irányába fog közlekedni. – írja a Transindex.ro