A gyerekeiket egyedül nevelő szülőkhöz szólnak

Az első egyszülős családkonferenciát tartják Csíkszeredában október 29-én, szombaton, a Hargita Megyei Sérültek Egyesületének Székházában (Csíkszereda, Hunyadi János u. 6.). Olyan előadásokkal várják az érdeklődőket, amelyek az egyszülős családokat érintő kérdéseket tárgyalják ki. 

Az esemény megnyitója után az első előadást Nagy Anna, a magyarországi Egyszülős Központ vezetője tartja 10 órától Nem csonka, csak egyszülős” címmel, beszél a magyarországi egyszülős családok helyzetéről, valamint a központ működéséről. 

Az erdélyi egyszülős klubok bemutatkozása után 11 óra 40 perctől egy kerekasztal beszélgetés lesz a gyerekeiket egyedül nevelő szülők lehetőségeiről, a döntéshozók szemszögéből. Részt vesz benne Csép Éva-Andrea parlamenti képviselő, Borboly Csaba Hargita megye tanácsának elnöke, Sógor Enikő Csíkszereda, Vargha Fruzsina Sepsiszentgyörgy, Ölvedi Zsolt Székelyudvarhely és Portik Vilmos Marosvásárhely alpolgármestere, valamint Kakassy Blanka, Marosvásárhely városi tanácsosa. 

Az ebédszünet után 14:10-kor Ha egy ajtó bezárul, kinyílik egy másik címen tart előadást Kádár Enikő pszichoterapeuta a hétköznapokban alkalmazható stresszkezelésről.

A programsorozatot egy kerekasztal beszélgetés zárja, 15:40-től az egyedülálló apák beszélnek a gyereknevelésről. A beszélgetés résztvevői Istók Lajos, Lőrincz András Ernő és Nagy Levente, moderál Rákóczi Kinga újságíró.