A gimisek a legjobb problémamegoldók

Kidolgozzák egy magyarországi cég 2019-es marketingstratégiáját, aztán szabaduló-szobával lazítanak.
Fotó: DIMÉN-VARGA LÁSZLÓ archívuma

Márkaland néven hirdetett marketing esettanulmány versenyt a CaseSolvers kft. A Kárpát-medencéből 135 csapat nevezett a kétfordulós versenybe, és február 23-ai, budapesti döntőbe ezek közül hat csapat jutott be: Budapestről, Kecskemétről, Kolozsvárról és Székelyudvarhelyről a Gimi háromfős csapata.

Case Solvers egy 2012 szeptemberében alapított, magyar fiatalok által működtetett vállalkozás, amely esettanulmány- versenyeket szervez, hogy problémamegoldó fiatalokat képezzen, és hogy platformot teremtsen a pályakezdők és a munkaerőpiac szereplői között.

Az esetet az esztergomi székhelyű, kerékpárokat gyártó Neuzer kft. adta, a vetélkedőben maradt diákoknak egy marketing stratégiát kellett kidolgozniuk a cég 2019-es évére. A döntőbe jutáshoz hozzásegítette a gimisek csapatát az, hogy Demeter Márta udvarhelyi születésű, Kolozsváron élő művész biciklis grafikáit használhatták PowerPoint bemutatójukban. Ezen bemutatók alapján választották ki a döntős csapatokat.

A döntőben is volt nagy öröm, ugyanis első helyen a Tamási Áron Gimnázium diákjai: Kiss Péter, Zajzon Ferenc-Zalán és Gál Bernát által alkotott Nash Equilibrium csapata végzett.

„Ezen a versenyen a nyilvános eredményhirdetés után a zsűri egyenként hívta magához a csapatokat és részletesen kiértékelte minden csapat munkáját. Ezt valóban fontosnak tartom, mert a saját munkánkban a hibás részeket sokszor nem vesszük észre, viszont így tanulságként örökre megmaradnak számunkra” – vallja Kiss Péter, tizedik osztályos tanuló, a nyertes csapat tagja.

„A zsűri egyetlen szóval jellemezte a csapatot: profi. Aztán kiegészítette az értékelést” – olvashatjuk a nyertes fiatalok vezetőtanárának, Dimén-Varga Lászlónak Facebook-oldalán. Onnan tudtuk meg azt, hogy a csapat egy szabaduló-szobából való kijutással ünnepelte a győzelmet.