A fotelből vehetsz részt a kolozsvári színi felkészítőin

Az egyetemi felvételit megelőzően ingyenes, online felkészítőket tartanak a kolozsvári BBTE Színház és Film Kar Magyar Színházi Intézetének oktatói – hívják fel a figyelmet közleményükben.

A felkészítők különböző, előre meghatározott tematikák köré csoportosulnak, a felvételivel kapcsolatos alapvető információkon kívül színművészet szakon fókuszban lesz az improvizáció, színpadi mozgás és hangképzés, ezek kapcsán pedig a konkrét felvételi repertoár előkészítésében kaphatnak segítséget a résztvevők.

Teatrológia szakon az esztétika, elmélet, kortárs színház és dráma, előadóművészeti menedzsment és szervezés, színháztörténet, valamint a színpadra írás és dramaturgia tudományába kóstolhatnak bele az érdeklődők.

A felkészítőket elsősorban azoknak ajánlják, akik idén felvételizni szeretnének valamelyik szakukra, de szívesen látnak bárkit, aki érdeklődik a karon történő oktatás iránt, vagy a jövőben tervez jelentkezni.

A találkozók március 20-ától, szombat délelőttönként lesznek elérhetőek (kivéve a húsvéti szünetet és egyéb munkaszüneti napokat) a Microsoft TEAMS platformon. A felkészítőkön való részvételhez szükséges linkek, illetve a felvételi menetével kapcsolatos egyéb információk az intézet honlapján, illetve az Intézet Facebook-oldalán lesznek elérhetőek. A pontos programot a Facebook-eseményben böngészheted.

A vásárhelyi színi is hasonló felkészítőket szervez, arról és felvételijükről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Kiemelt fotó: illusztráció