A finálénak is beillő negyeddöntő volt a végállomás

Fotó: a Galaci United Facebook-oldala

Hiába küzdött hatalmasat a Futsal Klub Székelyudvarhely a Román Kupa negyeddöntőjében kedden, február 21-én, a címvédő, és román bajnok Galaci United örülhetett hazai közönsége előtt a továbbjutásnak – főleg, hogy kapusuk, a román válogatott hálóőre, Petrișor Toniță szerint ez egy előrehozott döntőnek is megfelelt.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Cireș bombagóljával meg is szerezték a vezetést, de hamar jött a válasz Balázsi révén. Ezt követte Crăciun hatalmas szóló után szerzett gólja, de a nagy kedvvel játszó udvarhelyieknek erre is volt válasza, Kedei egyenlített ki újra. Harmadjára is ez volt a forgatókönyv, Dos Santos Galacnak szerezte meg a vezetést, Báint Andor egyenlített, azonban a hazaiak brazil játékosa újra előnyhöz juttatta csapatát, és ezt Boșneagă ezúttal meg is duplázta a 30. percben.

Hiába támadta végig a mérkőzés hátralévő részét az FK, maradt az 5-3 arányú hazai győzelem, így Jakab Zoltán tanítványai búcsúztak a kupasorozat küzdelmeitől. A mérkőzés a galaci csapat oldalán újranézhető.

A Román Kupa elődöntőibe a Galaci United mellett a két dévai csapat, a West és az Autobergamo, illetve a másodosztályos Gyergyóremetei Kereszthegy jutottak be.

– Nagyon szép mérkőzés volt. Kár, hogy nem tudtunk egyenlíteni, noha volt rá lehetőségünk, hogy legalább hosszabbításra mentsük a találkozót. El kell fogadnunk, hogy nem jutottunk a legjobb négy közé. Véleményem szerint a jobb csapatok a sorsolásnál előnyt kellene, hogy élvezzenek, de nálunk sok minden nem úgy történik, ahogy kellene – nyilatkozta a mérkőzés után az udvarhelyiek vezetőedzője, hozzátéve, hogy a bajnokság második helyének megszerzése az elsődleges célja csapatával.

A jelenlegi második Autobergamo Déva elleni bajnokinak kulcsszerepe lesz abban, hogy sikerül-e célját elérnie az FK-nak, hiszen udvarhelyi győzelem esetén a két együttes helyet cserél majd a tabellán (egy meccsel kevesebbet játszottak eddig az udvarhelyiek). Ezt a találkozót a Román Labdarúgó Szövetség előzetes menetrendje szerint március 12-én játsszák majd az udvarhelyi csarnokban.

Az FK némi keretfrissítésen is átesett

a tél folyamán, január végén jelentették be, hogy sikerült megállapodni a 23 éves brazil Alan Felipe Sasseval, aki a brazil bajnokság egyik élcsapatától, a Jaraguá Futsaltól érkezett Székelyudvarhelyre. Rajta kívül a csapat megállapodást kötött a Futsal Club Korondi Juniorral korábbi játékosuk, Gălățeanu Péter Barna átigazolásáról. Igaz, erre azért is volt szükség, mert az FK elsőszámú kapusa, Andrei Grigoraș személyes okokból kérvényezte szerződésének felbontását, így Grigóra nem számíthat a bajnokság második felében a csapat.