A feljutás a cél

Ebben segíthet a hazatérő Balázs Botond is. További kiszemeltjei is vannak a Szejkének.
Fotó: a Szejke SK Facebook-oldala

Balázs Botond hazatér – jelentette be szerdán, július 3-án a Szejke Sport Klub a csapat Facebook-oldalán. Boti az együttes harmadik igazolása a 21 éves, 193 centiméter magas balátlövő Mihály Zsolt és a 22 éves jobbszélső Csibi Hunor után.

Balázs Botond,

a 22 éves 190 centiméter magas irányító még Vlad Caba irányítása alatt került az SZKC ifjúsági együtteséből a felnőtt csapatba. 2017 őszén, Dragan Djukics edző idején egyre többet játszott a felnőtt együttesben, majd annak megszűnése után a magyarországi Orosházára került, ahol éppen a Szejkével nemrégiben aláíró Mihály Zsolttal játszott együtt.

Boti fél évet az első osztályban töltött, a másodikban pedig az NBI/B bajnoka lett a csapattal. Orosházi idénye alatt 21 mérkőzésen 91 gólt szerzett.

„Elsősorban fel szeretnék jutni a Szejke csapatával, akárcsak Orosházán. Amikor hívtak haza, elmondták a célkitűzéseket és tetszett, ezért is hagytam ott Magyarországot. Helyi nevelésű játékosokból akarják összerakni a csapatot, ez számomra nagyon fontos, és a srácok mondták, hogy jó a hangulat, meg hát kicsit azért már hiányzott Udvarhely: barátok, barátnő, család” – mondta el megkeresésünkre az irányító, aki reméli, tud segíteni a csapatnak.

Alakul a keret

Ilyés Szabolcstól, a csapat ügyvezető igazgatójától megtudtuk, mindhárom új igazolás kétéves szerződést írt alá és azt is, hogy a vezetőség további két játékossal tárgyal. A kilétük egyelőre titok, de az ügyvezető igazgató elárulta, ők is helyi kötődésű játékosok. „A fiatal helyi játékosokat szeretnék hazahozni” – nyilatkozta.

A tavalyi keret nagy részével sikerült már hosszabbítani, többek között a csapatkapitány Komporály Attilával is kötni egy kétéves szerződést. Orbán Szilárdnak csak jövőben jár le a szerződése, így az ő maradása is biztos, Orbán Leventével és Daninfeld Gabriellel még folynak a tárgyalások, de a következő két hétben az ő sorsukra is fény derül.

Egy biztos távozója van már a csapatnak, Tudor Buguleț hazatér Vasluiba, a helyi szuperligás csapatnál folytatja.

A felkészülést

Hargitafürdőn egy egyhetes fizikai alapozással kezdi meg a csapat július 15-én, és ezután bajnokság kezdetéig heti két edzéssel készülnek a fiúk. A bajnokság előtti barátságos meccsek egyelőre nincsenek lekötve, de igyekeznek több szuperligás csapattal játszani és egy kolozsvári felkészülési tornán való részvételről is folynak az egyeztetések.

A stábban nem lesznek változások, tudtuk meg Ilyés Szabolcstól, aki azt is elmondta, korai még tervekről beszélni, de „egy dolgot kijelenthetünk: a feljutás a cél”.