A felhők között száguldoztak

Az udvarhelyi sportklub versenyzői újabb hegyeket vettek be eredményesen.
Fotó: Városi Sportklub

Ezen a hétvégén, július 20-án a Radnai-havasokban versenyeztek a Városi Sportklub terepfutói a Rodney Ski Race nevű skyrunning versenyen.

A skyrunning

olyan hosszútávú futás, amely nagy szintkülönbségekkel és mostoha időjárási viszonyokkal párosul, ugyanis a 2000 méter magasságokat elérő hegységekben zajló terepfutást nevezik így.

A 850 méterről induló futamon 2189 méteres magasságokba vezetett a versenyzők útja, így a  hétvégi verseny jogosan viseli nevében a sky szócskát.

A választható tizenhat kilométeres szakaszon így 1250, míg a 25 kilométeres versenyben 2100 méteres szintkülönbségen kellett felkapaszkodniuk a versenyzőknek, köztük a VSK futóinak.

A nők: Dénes Boglárka, Bokor Kata, Szabó Kinga, Hollósy Zita és Imre Judit a kisebb távot választották, a férfiak: Szabó Zoltán, Nagy Csaba, Sinka Zsolt a 25 kilométeres versenyben voltak érdekeltek. Utóbbi szerint

az évad legnehezebb versenyét teljesítették.

„Futottunk 15 kilométert és még mindig felfele tartottunk, nem akart már egy kis lejtő lenni. 2190 méterre kapaszkodtunk a Puzdra Mare-ra, aztán még ehhez hasonló három hegyre. Gyönyörű napsütéssel indult a verseny, aztán 17 kilométernél már felhők között száguldoztunk, illetve mászkáltunk, 19 kilométernél megvert egy hegyi zápor, a végére meg hét ágra sütött a nap. Az utolsó pár kilométeren egy sípályán kellett beereszkedni, ami egyenesen kinyírta a térdeket, és többünket, pedig már a görcs rángatott le onnan egy tartalékos tempóval, viszont a látvány annyira gyönyörű volt” – mondta, hogy fotózhatnéka támadt tőle.

Az udvarhelyi futók most sem jöttek haza eredmények nélkül, ezúttal a lányok mutatták meg, mire képesek egy ilyen terepen: Dénes Boglárka kategóriája második helyén végzett, míg Bokor Kata és Szabó Kinga a harmadikon.