A Csipkerózsikaként ébredő polgárjenő-jelöltektől egy ismerősnek tűnő gyilkosságig

Komoly megpróbáltatásokon van túl az erdélyi magyarság, de ti is kedves udvarhelyiek, mert végre sínre tettétek az RMDSZ kampányát így, hogy lett egy polgármester jelöltjük. Innen is gratula Szakács-Paál Istvánnak. S ha már mostanáig egy jelölt sem volt udvarhelyen, a héten mindjárt kettő is lett, hiszen a regnáló polgárjenőtök sem hagyná magát letaszítani a trónról. Ez lesz ám a verseny!

Na, de izgalmakból kijutott szinte mindenkinek, a héten további díjakat osztogattak, fesztiválokat jelentettek be, feléledt az EMSZ is a négyéves álmából, az állami alkalmazottak egy újabb csoportja lépett sztrájkba miközben közgazdászok azon aggódnak, hogy már úgy elszállt a költségvetési deficit, hogy nyoma sincs a tavaly belengetett megszorításoknak. Akciófilmbe illő jelenetekkel is találkozhatott a nagyérdemű a héten, s az is kezd felsejleni, hogy az RMDSZ egyre több pénzt tölt a Fidesz erdélyi sajtórészlegének a zsebébe kampánykiadások céljából. De hát választások vannak, nemdebár?

Sziasztok! Ez itt a Tilos a Bé az uh.ro zajcsökkentő műsora, én Kiss Anna vagyok és ahogy már megszokhattátok, péntek van, úgyhogy hoztam a hét történéseit.

Essünk is neki.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!