A bethlenfalvi oltásközpontba is lehet már iratkozni

Szerdán, március 17-én arra lettünk figyelmesek, hogy az oltáskampány honlapján már két székelyudvarhelyi központba is lehet iratkozni: az eddigi oltásközpont, azaz a városi mozi mellett a bethlenfalvi kultúrotthon is megjelent a platformon, mindkettőre várólistás helyet lehet foglalni.

Az oltásközpontokat működtető városháza nevében Zörgő Noémi sajtószóvivő azt nyilatkozta portálunknak: látták, hogy megjelent, de ők sem tudják még, hogy mikor és hogyan fog megnyílni a város új oltásközpontja, a közegészségügyi igazgatóság (DSP) még nem tájékoztatta őket. Amikor a mozi épületét előkészítették, vele párhuzamosan a bethlenfalvit is elkészült, tehát az infrastruktúra része már adott, de hogy honnan lesz személyzet, az például nem. Arról is nemrég értesültek, hogy AstraZeneca vakcinával fognak oltani, eddig úgy volt, hogy a másikhoz hasonlóan az új központban is Pfizer-BioNTech oltásokat adnának. Hozzátette, a mai nap folyamán lesznek még megbeszélések az ügyben a DSP-vel.

A nyitással kapcsolatosan Tar Gyöngyit, a DSP igazgatóját is megkerestük kérdéseinkkel, de még ő sem tudott pontos információkat adni. Egyelőre csak annyit mondott, hogy várhatóan áprilistól lehet majd előjegyzést kapni az oldalon.

Cikkünk frissül, ha több információt sikerül szereznünk.

Kiemelt kép: ILYÉS Zalán