A bajnok ringbe száll Udvarhelyen

Fotó: Pereszlényi Erika/Slam Poetry Magyarország

Sokan szeretik a jó slam poetryt, rengetegen írnak szövegeket, mégis ritka a jó slamszöveg, még ritkább mindez jól előadva. Vasárnap pont ilyeneket hallhatunk, a magyar slammélet aktuális legjobbjai jönnek, hogy telebeszéljék a fejed. A házigazda Murányi Sándor Olivér három nagyágyút: a volt bajnok Mészáros Pétert, Pion Istvánt és Bárányt Bencét hívta el a március 17-ei slamestre.

Mészáros Pétert már sokan ismerhetitek, többször fordult már meg Székelyudvarhelyen 2017 országos bajnoka. Az általában humoros, mégis mély szövegeket slammelő szegedi fiú abban az évben ötödik helyen végzett a Brüsszelben tartott Európa-bajnokságon. „Pszichológus vagyok, és alapvetően az az én személyes terápiám, hogy a színpadon engedem el a problémáimat, egy kis sötét iróniával. Ez néha mindenkinek segít” – vallja magáról.

A vasárnapi esten itt lesz Bárány Bence is, aki szintén stabil résztvevője az országos bajnokságok döntőinek, ugyan nyernie még nem sikerült, rendre dobogós helyezést ér el ezeken. A ’93-as születésű győri poéta tizenegy évesen R2D2 volt egy farsangon, a jelmez azóta is jó rá. Szerzett gazdaságinformatika diplomát, azóta se veszi hasznát. Grafikus. Tanonc. Félig. Az a fajta, aki telefonba jegyzetel, de ha nagyítani akar, nem zoom-ol, hanem közelebb hajol – írja róla az esemény leírásában.

Pion István költő és újságíró, az első Slam poetry szöveggel rendelkező verseskötet írója. Simon Márton és Závada Péter mellett az első Erdélybe látogató slam csapat tagja volt. Tizenhárom éves korától ír verseket, tizennyolc éves korától kezdte komolyan venni őket. Azt gondolom, hogy a magas irodalmat szépen el lehet vinni új rétegek felé – vallja.

A Transzilvánia Road Trip címre keresztelt slam poetry estet a Gondűző étteremben rendezik március 17-én, vasárnap 20 órától. A belépés ingyenes.