A 88. percben döntött az SZFC

Hazai mérkőzéssel folytatódott a harmadosztályú labdarúgó bajnokság a Székelyudvarhelyi FC számára november 18-án, pénteken.

Gabriel Rădulescunak a Brassói SR elleni, különösen fontos, a táblázat negyedik helyéért folyó bajnoki meccsen nélkülöznie kellett két nagyon fontos játékosát: Mitra Szilárdot, aki az Olimpic Zărnești elleni döntetlen alkalmával kapott piros lapot, és csapatkapitányát Savin Cătălint, aki sárgalapos eltiltás miatt nem léphetett pályára. A székelyudvarhelyi vezetőedző így a Petrescu – Marucza, Berkeczi, Kovács Sz., Tordai, Guță, Szakács, Matei, Simó, Becze és Botorok összeállítású kezdőt nevezte a meccsre.

Nem indult egyszerűen, Mateit felrúgta az ellenfél egyik játékosa, és mivel sérülése súlyosnak tűnt, már az első tíz percben kényszerű cserét hajtottak végre a hazaiak, Kovács László érkezett a pályára. Mindkét csapat elég nagy hévvel dobta be magát, csakhogy nem a helyzetek, inkább durvaságok követték egymást. Egyik alkalommal a középpályán egy tömeges lökdösődés is kialakult, ami után Burlacu és Berkeczi kapott sárgát.

A félidő két valamirevaló helyzetét a szünetet jelző sípszó előtt percekben hozták össze a csapatok. Egyik oldalon Botorok lőhetett egy nagyszerű támadás után, de bravúrral mentett a brassói hálóőr, a túloldalon Sandu fejese szállt fölé. Maradt a 0-0, jöhetett a pihenő.

A második játékrészben

hiába, hogy a hazai udvarhelyiek előtt adódik az első lehetőség – amikor egy magasról érkező labdát a kapus nem tud megfogni, és azt a gólvonalról kell kivágniuk a vendég védőknek –, az első gól nem. A 65. percben Danciu elé kerül a labda, ő meg egyedül marad az udvarhelyi kapussal, Fabian Petrescuval szemben, és nem is hibázott. Petrescu beleért a labdába, de védeni nem tudott (0–1).

A góltól egy kicsit megébredt a hazai együttes is, és nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra, amelyet egy centerezés után Becze szerzett meg fejjel (1-1). Időközben Botorokot Gavîrliţa váltotta a székelyudvarhelyieknél, és éppen a csereként beállt támadó volt az, akinek a 88. percben Simó passza után nem remegett meg a lába, és megszerezte a vezetést a hazaiaknak (2-1). Ugyan a játékvezető hat percet hosszabbított, ez már nem volt elég Brassónak, 2-1 arányban megnyerte a találkozót a Székelyudvarhelyi FC, amely így ideiglenesen felkapaszkodott a bajnoki tabella harmadik helyére.

A bajnokság jelenlegi állása:

Hozzá kell tenni, hogy ez valószínűleg nem sokáig marad így, hiszen az így udvarhelyiek mögé kerülő barcarozsnyóiaknak mindössze 1 pont a hátránya, és szombaton, november 19-én a ligautolsót fogadják.

Az idei kiírás alapszakaszából 5 bajnoki maradt hátra az udvarhelyieknek, ebből kettőt még idén lejátszanak. A következő fordulóban Păuleștire utaznak november 26-án, majd még egy hazai találkozójuk is lesz, december első hétvégéjén Kézdivásárhely érkezik a sétatérre.