A 22-ik Nyikó Kupát rendezik

Megismétlődik a tavalyi, Farkaslaka-Malomfalva döntő?

Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Szombaton egész nap rúgják a bőrt a hagyományos labdarúgó tornán, amelyen idén a házigazda siménfalviak Farkaslaka, Szentlélek, Bogárfalva, Malomfalva és Kobátfalva együtteseit látják vendégül.

A farkaslakiak címvédőként érkeznek a tornára, három éve nem sikerült egyik együttesnek sem megakadályoznia őket az első hely megszerzésében. Legutóbb ez Malomfalvának jött össze, akkor is csak büntetőrúgások után.

A délelőtt tíz órakor kezdődő bajnokságon a csapatokat két csoportba sorolták be. Az A csoportban Siménfalva, Farkaslaka és Szentlélek, míg a B-ben Malomfalva, Bogárfalva és Kobátfalva harcolnak a csoportelsőségért, kétszer húsz perces játékidejű mérkőzéseken. A csoportelsők a későbbiekben a döntőt játsszák, a csoportmásadikok a kisdöntőt. Az 5-6-ik helyért a két csoportharmadik találkozik.

Tiboldi Sándor szervezőtől azt is megtudtuk, hogy egy, a Hargita megyei tanácstól nyert pályázatnak köszönhetően értékes nyereményekkel is gazdagodnak a csapatok. Minden benevezett együttes a láda sör mellé kap egy 150 lej értékű focilabdát, a torna gólkirálya a kupa és oklevél mellett hazavihet egy 180 lejes futballcipőt, a legjobb kapust 220 lej értékben ajándékozzák meg egy pár kesztyűvel.

A helyszínen sem éhes, sem szomjas nem marad senki. A szervezők megígérték, hogy erről is gondoskodnak.

Íme, a bajnokság menetrendje:

10.00: Kobátfalva-Bogárfalva
10.45: Siménfalva-Szentlélek
11.30: Malomfalva-Bogárfalva
12.15: Farkaslaka-Szentlélek
13.00: Kobátfalva-Malomfalva
13.45: Siménfalva-Farkaslaka

14.30: IV-V-ik helyért
15.15: Kisdöntő
16.00: Döntő

A helyosztókon amennyiben a rendes játékidőben döntetlen születik, a csapatok tizenegyes rúgásokkal döntik el a győztes kilétét.