Időjárás: lehűléssel kezdődik a hét

Hideggel kezdődik a jövő hét, hétvégéig felmelegedik.
Illusztráció.

A hét első felében fokozott lehűlésre lehet számítani az ország teljes területén. Hótakarók főként a hegyekben és Románia déli meg délnyugati részen alakulnak ki, a szél erőssége pedig a déli, délkeleti részeken a 60 km/h-t is eléri majd.

Térségünkben a hét közepéig nem számíthatunk felmelegedésre, a hőmérséklet 3-5 fok között mozog majd. Szerdáig aztán minden lesz: hó, hűvös, eső. Jövő hétvégére megint visszatér majd a jó idő, össze is pakolhatjuk a piknikező kosarat, de lehetőleg ne menjünk vele a terasznál vagy az udvarunknál messzebb.

Az ország nagy részére sárga és narancssárga kód lesz érvényes március 23-ától március 25-én 10 óráig. Narancssárga jelzés Olténiában, Munténia nyugati, a Bánság déli részén és a Déli-Kárpátokban lesz, itt bőséges havazásra és tömör hótakarókra lehet majd számítani.

Sárga kód Dobrudzsában, Munténia középkeleti, Erdély déli részén, a Keleti-Kárpátokban és az Erdélyi-középhegységben lesz érvényes. Itt várhatóan erős szél, vegyes csapadék, havazás, és a hegyekben hófúvás lesz majd. Erdély déli részén, a Keleti-Kárpátokban és az Erdélyi-középhegységben mérsékelt havazás lesz a jellemző, de ez nem akadályozza meg helyenként a tömör hótakarók kialakulását. A szél erőssége a hegyi területeken elérheti a 90km/h-t is, áll az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) oldalán.

 

 

Â