6879 fertőzött van az országban

Közölte az április 14-ei adatokat a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Tegnap óta 246 új fertőzöttet regisztráltak, így jelenleg 6879 fertőzött van az országban. A Hargita megyei esetek száma változatlanul 7 az országos listában.

Eddig összesen 1051 személyt nyilvánítottak gyógyultnak és engedtek ki a kórházból, míg 332 személy életét vesztette a vírusban. Jelenleg 241 beteget ápolnak az intenzív terápiás osztályokon országszerte.

Az ország területén 23 645 személy tartózkodik intézményes karanténban, 67 268 ember otthoni elkülönítésben van orvosi felügyelet alatt.

A második katonai rendelet kibocsátása óta 2041 olyan személyt helyeztek intézményes karanténba, aki nem tartotta be az otthoni elkülönítés szabályait. 100 személy pedig engedély nélkül hagyta el az intézményes karantént, esetükben újabb 14 nappal hosszabbították meg az elkülönítést.

Eddig 70 097 tesztet dolgoztak fel a hatóságok.

stirioficiale.ro

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 3-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!