63 személy van intézményes karanténban városunkban

Csütörtök este, illetve péntek hajnalban érkezett összesen 9 személy érkezett a székelyudvarhelyi karanténépületbe: hárman Hollandiából, hatan pedig Németországból jöttek.

A Hollandiából érkezettek közül egy férfi udvarhelyi, a Németországból érkezettek közül két férfi és két nő udvarhelyi, a többiek környékbeliek. Tegnap és ma összesen négy személy hagyhatta el az intézményes karantént: egy személy a tegnap, hárman pedig ma mehettek haza, monda el portálunknak Zörgő Noémi sajtószóvivő.

Jelenleg 63 személy van intézményes karanténban Székelyudvarhelyen, a városháza oldalán található információ szerint.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 10-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!