6-2-es győzelemmel hangolt az SZFC első hazai meccsére

Az előző idényben ötször is találkozott az SZFC és Barcarozsnyó, fotó: GÁL ELŐD

Végre bemutatkozik hazai pályán a Székelyudvarhelyi FC is a harmadosztályú labdarúgó bajnokság idei kiírásában. Miután veszítettek az első fordulóban, majd drámai körülmények között estek ki a Román Kupából – a rendes játékidőt követően még vezettek – a második, szintén idegenbeli fordulóban szépített helyzetén az udvarhelyi együttes.

A házigazda Olimpic Zărnești, aki 3-0-s győzelemmel kezdte a pontvadászatot, a szombati, augusztus harmadikai bajnokit is jól kezdte, egy kezezés után Picu büntetőből volt eredményes. További gólok nem estek ugyan, villant a piros, a hazaiak emberhátrányba kerültek.

Emiatt a második játékrészben a védekezésre rendezkedtek be, de az SZFC-nek tíz perc kellett a fordításhoz. A 47. percben Marucza centerezését Gavrîlița bólintotta a kapuba, három perccel később Savin lőtt nyolcról a hálóba, végül ismét Marucza ívelt középre, ahol Becze érkezett és nem is hibázott, így az 54. percben már 3–1-re vezetett Gabriel Rădulescu együttese. És nem volt vége.

A 62. percben Simó vágta be a Gavrîlița ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt, majd szintén ő volt, aki előbb Beczét, majd Gavrîlițát hozta helyzetbe, így a 71. percben már 6–1 állt az eredményjelzőn. Căldărea gólja révén még szépítettek a hazaiak, így 2-6-ra nyert az udvarhelyi csapat, amely így a tabellán is jócskán előrelépett.

Az első hazai mérkőzését a csapat a Barcarozsnyói Olimpic Cetate együttese ellen játssza, így Fabian Petrescu, az udvarhelyi csapat nyáron érkező kapusa tavalyi csapata ellen nézhet farkasszemet, amennyiben szerepet szán neki Gabriel Rădulescu vezetőedző.

A két együttest az előző idényben is egy csoportba osztották, sőt, mindketten bejutottak a rájátszásba, így akkor az udvarhelyiek öt alkalommal is találkoztak a barcarozsnyóiakkal, és ebből négy alkalommal győzni is tudtak – igaz, azóta hatalmas változáson esett át az együttes. Ahogy a rozsnyói is, amely idén csupán egy gólt szerzett az eddig két fordulóban Babei révén, aki a Sepsi OSK fiókcsapata ellen játszott, 1-1-es döntetlen során talált be.

A mérkőzést a sétatéri stadionban játsszák szombaton, szeptember 10-én 17 órától. A csapat Facebook-bejegyzésben hívja fel szurkolói figyelmét, hogy a meccset nem fogják online élőben közvetíteni. A belépők a 14 éven aluli gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 10 lejbe, míg a felnőttek számára 15 lejbe kerülnek, míg a Székelyudvarhelyi FC korosztályos játékosaival érkező kísérő ingyen bemehet a stadionba – írják.