48 órás karantén vár az informatikusokra

Harmadik alkalommal kerül sor Székelyudvarhelyen a Digitális Kaláka számítástechnikai vetélkedőre 2020. november 27–30. között, amelynek célja, hogy hasznos digitális megoldásokat kínáljon a helyi közösség számára. A szervezők a járványügyi intézkedések miatt egy olyan új, „digitalizált” formátumot javasolnak, amely ilyen körülmények között is lehetővé teszi az eseményt – közölte a városháza.

Az udvarhelyi hackathonra ezúttal is négyfős IT csapatok jelentkezését várják, amelyeknek a rendezvény során 48 óra áll rendelkezésükre, hogy elkészítsék egy olyan szoftver prototípusát, amely a közösség számára is hasznos és értékes lehet, helyi szinten is alkalmazható. Mivel a járványügyi helyzet miatt nem megvalósítható, hogy a résztvevők a 48 órás verseny alatt egy helyszínen tartózkodjanak, a csapatok különböző panziókban, szállodákban lesznek elszállásolva, a helyszíneken pedig külön munkapontot biztosítanak számukra, így biztonságos körülmények között tudnak dolgozni. A verseny során filmes stábok fogják meglátogatni a csapatokat, így az érdeklődők élő bejelentkezésekben követhetik a rendezvényt a U-Hub Facebook-oldalán. A közös programpontok – a megnyitó, a projektbemutatók, a zsűrizés és a zárórendezvény – is az online térben fognak megvalósulni.

Az IT csapatok november 15-ig jelentkezhetnek az udvarhelyi hackathonra ezen az oldalon, ahol további részletek is elérhetőek a 2020-as Digitális Kalákáról. A jelentkezést nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, a helyek száma ugyanis korlátozott. Amennyiben szigorúbbá válnak a járványügyi intézkedések, illetve súlyosbodik a járványhelyzet, a rendezvényt elhalasztják a szervezők: az U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház.

Kiemelt kép: unsplash.com