45 ezer lejes kár keletkezett egy zeteváraljai tűzesetben

Mintegy 45 ezer lejes kár keletkezett egy zeteváraljai, fából épített, műhelyként működtetett melléképületben, mely csütörtökön, március 3-án, nem sokkal déli 12 óra után gyulladt ki. A tűzoltói jelentés szerint a tüzet egy hibás, rosszul szigetelt vezetőkábel miatt bekövetkezett rövidzárlat okozhatta.

Fotó: Babos Zsolt Facebook-oldala

Három tűzoltóautó – a székelyudvarhelyi, valamint a zetelaki tűzoltóegységtől – érkezett ki 12 óra 30 perc körül a sürgősségi hívás után Zeteváraljára a kigyulladt melléképülethez. A tűzoltók helyszínre érkezéséig a lángok már gyorsan szétterjedtek, mintegy 70 négyzetméteren, egy másik melléképület tetőzetét is érintve. Textíliák, autósülés, gumiabroncsok, fadeszkák semmisültek meg a tűzben, és szerszámok, levegő- és gázpalackok rongálódtak, míg a szomszédépület padlásszerkezetében mintegy 15 négyzetméteren keletkezett kár. Személyi sérülés nem történt, a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően mintegy 140 ezer lej értékű javakat sikerült megmenteni – tudtuk meg Alina-Maria Ciobotariu ISU-szóvivőtől.

A tűzeset kapcsán a károsultat, a zeteváraljai, 25 éves Sebestyén Dávidot is sikerült elérni. Elmondta, éppen a tűzeset előtt néhány perccel hagyták el az épületet, amikor kiabálást hallottak: „nem jártunk messze az épülettől, amikor hallottam, hogy valaki kiabálja a nevemet. Visszafordultam, akkor láttam meg, hogy nagy füst van, majd hívtuk a tűzoltókat, akik Székelyudvarhelyről és Zetelakáról érkeztek, emellett a szomszédban levő sátorgyár tűzoltócsapata segített a tűzoltásban. Úgy voltam jelen a tűzoltáskor, mintha ott sem lettem volna” – mondta el Sebestyén Dávid, utalva a sokkos állapotára. Újra szeretné építeni az épületet, mondja, de biztosan nem a régi helyére, mindenképpen a háztól távol, egy hasonló eset elkerülése érdekében.

A fiatal zeteváraljai károsultnak bárki segíthet, IBAN-számán – RO66 CECE C001 9463 9424 3011 –, vagy Revoluton, a 0755.276.535-ös telefonszámon keresztül.