31-el nőtt a koronafertőzéses esetek száma

Március 20-ig 308 igazolt koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek Romániában – áll az egészségügyi minisztérium közleményében.

Közülük 31 beteg már gyógyultnak minősült, és kiengedték őket a kórházból (22 személyt Temesvárról, 8-at Bukarestből és 1-et Jászvásárról).

A koronavírusfertőzéssel diagnosztizáltak 17-89 év közötti személyek.

Stratégiai Kommunikációs Csoport információi szerint a legutóbbi, tegnap déli közlés óta 31 új esetet bizonyítottak. Jelenleg 11 páciens részesül intenzív terápiás kezelésben, ketten súlyos állapotban vannak.

Összesen 4 044 személy várja intézményesített karanténban, hogy megérkezzenek a koronavírus-teszt eredményei. 45 432 személy házi elkülönítésben, orvosi felügyelet alatt van.

Országos szinten eddig 8284 tesztet végeztek el, ebből 40-et magánintézményekben. A tesztekből 7976 bizonyult negatívnak, ők nem koronavírus-fertőzöttek.

Az utóbbi 24 órában 1604 hívás érkezett a 112-es sürgősségi számra, 4950-en pedig a 0800 800 358-as zöld számon érdeklődtek.

89 bűnügyi eljárás indult járvánnyal kapcsolatos szabályok megszegése miatt.

Európa területén összesen 82 869 koronavírusos esetet jegyeztek március 19-ig – áll még a közleményben.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 20-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!