30 évet ünnepel a Civitas Alapítvány

Harminc éves lett a Civitas Alapítvány, a kerek számot fesztivállal ünneplik Székelyudvarhelyen szeptember 22-én, pénteken – tájékoztatnak közleményükben a szervezők. 9:30-tól 18 óráig várnak számos programmal, öt műhely közül választhatod ki, mi érdekel téged.

Műhelyek

A Társadalomfejlesztés műhely vezetője Demeter Sándor Lóránd lesz. Előadóként Vajda Lajos (ASIMCOV), Orbán Árpád (Kanthaka Egyesület), Szőcs Ilona (Csernátoni Holnap Szociális Egyesület), Forró László (Abránfalvi Fény Szociális Egyesület), Fazakas Szabolcs (Visus Kulturális Egyesült), Gergely István (Csibész Alapítvány) és Szilágyi Csaba ( LIA Alapítvány) lesznek jelen 10:00 és 11:15 között a Civitas-nagyteremben.

A Civil értékvásár nevet viselő műhelyben, a parkolóban és az udvaron be fog mutatkozni az Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület, az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete, a Csiporka Játszó- és Alkotóház (Artera Alapítvány), a Székelygyümölcs Egyesület, a Helyénvaló közösség és a Civitas REL-projektc. A műhelyvezetők Orbán Árpád fejlesztési igazgató és Bákai Magdolna rendezvényszervezők lesznek. 

A Vállalkozásfejlesztés veszi át a társadalomfejlesztés helyét a nagyteremben 11:30-tól, a műhely vezetője pedig Kis Zoltán a Civitas Alapítvány projektigazgatója lesz. Előad Berkeczi Zsolt (Harghita Business Center), Bagoly Miklós Levente (Pro Wood Klaszter), Ilyés Ferenc (Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ – SzÉK), Simó Csaba (Develo Consult) és Jancsó Ernő (SOFTorBIZ Kft.).

A Fejlesztési lehetőségek civil szervezetek számára elnevezésű műhely szintén a nagyteremben fog helyet kapni 13 órától, Molnár Judith a Civitas Alapítvány projektigazgatója lesz a vezető. Előadóként jelen lesz Oana Balutescu (Román Kulturális Minisztérium, a Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek program koordinátora), Ioana Samoil (Nesst Romania), Dániel Csilla (Polgár-Társ Alapítvány), Mag Anna (Bethlen Gábor Alap, székelyudvarhelyi iroda), Csáki Rozália (Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány), Oleg Moraru és Roxana Vitan (RAF).

A Vidékfejlesztés műhelyt a SZÉK-ben lehet meglátogatni 16 órától. Itt a műhelyvezető Lázár László egyetemi óraadó tanár (SZÉK) lesz. Elő fog adni Bakos Szabolcs (G10 Leader Egyesület), Orbán Csaba (Karácsonyfalvi Közbirtokosság), Karsai Kinga (Székelymuzsnai Nők Egyesülete), Faluvégi Bartha Noémi (Székelykeresztúri Kistérségi Társulás), Orbán Árpád (Székelygyümölcs Egyesület), Balogh Márton (Civitas Alapítvány, Kolozsvár), Molnár Judith (Helyénvaló közösség), Sánduly Edit (SZÉK), Kolumbán Gábor (Civitas Alapítvány).

Kiegészítő programként

ajánlják a Csiporka Játszó- és Alkotótér kézműves-foglalkozásait, népi játékait gyerekeknek a Civitas-udvaron 15 és 18 óra között. 14:00-től  meg lehet látogatni a Helyénvaló boltot, bemutatót tart Debreci Orsolya üzletvezető. 

Továbbá Székelyderzsben a Zarándok Nyargaló Lovasközpontban lehet lovagolni, valamint vártemplomot látogatni. Hozzáteszik még az esemény közleményében, hogy a regisztrált résztvevők a Mini Erdély Parkba 50 százalék kedvezménnyel mehetnek be 14 és 17 óra között.

Kiemelt kép: Civitas Alapítvány Facebook-oldala.