29 ellenőrzés, 38 büntetés Udvarhelyszéken

fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye

Április 30-án az illegális bevándorlás és a turizmus területén hajtott végre ellenőrzéseket a rendőrség, az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság, valamint a megyei munkaerő elosztó ügynökség munkatársaiból álló bizottság.

Hargitafürdő, Szentegyháza és Székelyudvarhely volt ezen a hétvégén terítéken, ahol a 29 ellenőrzés során 38 kihágásért róttak ki büntetést 187.400 lej értékben.

Egy esetben a turisták nyilvántartására és védelmére vonatkozó kormányhatározat be nem tartása miatt büntettek. Tíz alkalommal a szerzői jogok, tizenegyszer a pénztárgépek használatára vonatkozó kötelezettség megszegése, három esetben az ellenőrzési nyilvántartási könyv hiánya, két alkalommal a társadalmi együttélési normák, közrend és fegyelemre vonatkozó törvény megsértése miatt szankcionáltak. Egy esetben a személyek, javak és vagyontárgyak biztonságának biztosítására vonatkozó jogszabályt szegték meg, három alkalommal nem feleltek meg a körülmények a munkatörvénykönyvben foglaltaknak és hét esetben büntetés járt az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági kormányhatározat megsértése miatt – áll a Hargita megyei rendőrség közleményében.