265 új esetet regisztráltak az országban

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legutóbbi tájékoztatása óta 265 új esetet regisztráltak Romániában, így április 10-ig 5 467 koronavírus-fertőzést igazoltak vissza a hatóságok az országban. Közülük öt Hargita megyében található.

727 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, és 257 koronavírussal fertőzött személy haláláról számoltak be a mai napig, illetve 183 beteget ápolnak az intenzív terápiás osztályokon országszerte.

Az ország területén 25.266 személy tartózkodik intézményes karanténban, 77.317 ember otthoni elkülönítésben van orvosi felügyelet alatt.

A második katonai rendelet kibocsátása óta 1.959 olyan személyt helyeztek intézményes karanténba, aki nem tartotta be az otthoni elkülönítés szabályait. 61 személy pedig engedély nélkül hagyta el az intézményes karantént, esetükben újabb 14 nappal hosszabbították meg az elkülönítést.

Eddig 55 430 tesztet dolgoztak fel a hatóságok.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 10-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!